Workshop ‘tempeh maken’ door Monica van Domburg

Tempeh wordt gemaakt door fermentatie van sojabonen, met behulp van een schimmel. In vergelijking met tofu heeft het een stevigere, koekachtige structuur en is het gemakkelijker om lekker krokant te bakken. Vaak koop je een blok en snijd je deze in het gewenste formaat. Op zich heeft van tempeh niet zoveel smaak, maar als je het goed bereidt, is het een lekkernij.

In deze workshop leer je hoe je deze voedzame eiwitbron zelf kunt maken van gedroogde soja- of andere bonen. We bekijken wat je hier allemaal voor nodig hebt en doorlopen de verschillende stappen in de praktijk. Aan het eind van de avond krijg je een kleine portie om thuis verder te laten fermenteren tot tempeh.

Monica is een creatieve duizendpoot met een voorliefde voor upcyclen, tuinieren, eenvoudig leven en plantaardig eten. Wat haar bezighoudt, lees je op haar website www.monicasparadijs.com.

Vooraf inschrijven nodig via erik.liekens@gmail.com

Wanneer: Dinsdag 12 december 2023, 20 u
Waar: Zaal Born, Azalealaan 5 (gemeentepark Brasschaat) – 2930 Brasschaat
Toegang: Veltleden €5 pp, niet-Veltleden €7 pp