Ecozoet

Geen smaak die zoveel tegenstrijdige gevoelens bij ons oproept als zoet. Zoet is zonde en zaligheid tegelijk. Gezondheidsgoeroes prediken ons het zonder te doen. Overgewicht en andere welvaartsziekten zouden in rechte lijn samengaan met een overmatig suikergebruik. Maar suiker voorziet ons lichaam ook van energie en zorgt voor een zeer snelle aanvoer van calorieën. In het kader van deze zoete ambiguïteit onderzocht Velt hoe duurzaam zoet nu eigenlijk is, want suiker, de koning der zoetheid, is een goedje met een serieuze ecologische voetafdruk. Moeten we ons dan hoeden voor deze verboden vrucht of kan zoet ook zonder schuldgevoel en schaamte? Wees gerust. Er is veel meer zoet dan je voor mogelijk hield. Jo van Ostaeyen biedt je achtergrond, duiding, tips en recepten voor zoet dat blijft duren. Je verneemt wat ‘suiker’ nu eigenlijk is en hoe wij het als brandstof verwerken. Je komt te weten hoe je suiker kan vervangen door ecologische en natuurlijke alternatieven zonder aan smaak, structuur of gebruiksgemak te moeten inboeten.

Locatie: De Ploeg – Verhoevenlei 50 Aanvang: 20 uur. Inkom is gratis.