Geleid bezoek Beeplant door Nicolas Janssens

De kwekerij specialiseert zich voornamelijk in struiken of heesters die aantrekkelijk zijn voor bijen en mensen. Een struik of heester is een houtige plant die zich al in de grond of onmiddellijk erboven vertakt. Omdat er geen stam gevormd wordt, blijven ze kleiner dan vele boomsoorten. Zij komen van nature voor langs bosranden.

Nicolas houdt van geurende planten en kiest de soorten voornamelijk omwille van hun vorm en groeiwijze, de verscheidenheid aan bladvormen en bloemen, en omwille van hun nectar- en stuifmeelproductie om de bijen en andere nuttige insecten te plezieren. Vandaar de naam ‘Beeplant’.

De verkoop richt zich naar particulieren. De planten worden in potten en containers gekweekt zodat ze bijna het hele jaar door kunnen worden aangeplant. Er wordt geen gebruik gemaakt van insecticiden, en de gebruikte meststoffen zijn enkel organisch. De planten zijn meestal jonge exemplaren maar grotere solitair-planten kan men er ook vinden.

Vele van de planten die te koop worden aangeboden, groeien ook in de tuin rond de kwekerij. Op die manier kan men zich een goed beeld vormen van hoe ze er op latere leeftijd zullen uitzien. Nicolas zal ons rondleiden in de bijzonder mooie tuin en uitleg geven over de standplaats, grondsoort, enz…

Wanneer: 14 september 2021 om 18.55 u
Waar: aan de parking van Beeplant, Holleweg 54, 2950 Kapellen
Inschrijven is nodig omwille van de steeds wijzigende situatie rond Corona. Mail hiervoor aan janssen.eddy2@gmail.com met als onderwerp: beeplant. U krijgt snel een antwoord op uw berichtje, en als dat niet zou gebeuren, stuurt u best een herinnering.