Bezoek aan de tuin van Gilbert van Looveren

De tuin van Gilbert bevat een kruidentuin, veel kleinfruit, een hoogstamboomgaard en een vijver. Gilbert studeerde tuin- en landschapsarchitectuur. Aanvankelijk startte hij een bedrijf op dat enerzijds tuinen ontwierp en anderzijds oude fruitboomrassen verkocht. De fruitbomenverkoop zette hij na enkele jaren stop, met als gevolg dat er heel wat grond vrij kwam en hier maakte hij voor een deel vaste planten- en heesterkwekerij van, de rest liet hij achter als braakland en hij verzorgt nu dat stuk  met een beredeneerd groenbeheer. Reeën, bunzing, eekhoorn, blauwe reiger, buizerd, bruine kiekendief, vos,… het zijn vaak geziene gasten in deze bijzonder landschappelijke eetbare tuin.

Locatie: Tuin Gilbert, Wiezelo 61, 2990 Gooreind-Wuustwezel. (naast sigarenfabriek Verellen) Start van het bezoek: 19u30 Carpoolen vanaf kerk Brasschaat wordt uiteraard aangeraden . Wie wenst te rijden of wenst mee te rijden, graag een seintje aan Paul Eelen.

Sportievelingen kiezen natuurlijk voor een fietstocht naar Wuustwezel. Afspraak hiervoor om 19h uur aan de kerk van Brasschaat Centrum.