Avondwandeling op de Oude Buisse Heide en het Henriette Roland Holst wandelpad

Landgoed Oude Buisse Heide is verbonden met een historisch jaar en illustere bewoners. In 1945 schonk schrijfster en politica Henriëtte Roland Holst (1869-1952) dit bijzondere natuurgebied aan Natuurmonumenten. De eigenares bracht hier met haar man, beeldend kunstenaar Rik Roland Holst, vele zomers door in de Angora Hoeve.
Een bezoek is meer dan de moeite waard. De Oude Buisse Heide en het aangrenzende  ‘De Moeren’ en ‘Wallsteijn’ zijn gevarieerde landgoederen met oude bossen, weilanden, akkers, vennen, restanten heide, houtwallen en boerderijen.
De fraaie bomenlanen, parkbossen en landhuizen geven het landschap een statig tintje. De ‘Koepelroute’ stoort zich niet aan eigendomsgrenzen en laat je dit kleinschalige landschap als geheel zien. Op het landgoed ligt ook de oude theekoepel uit 1840 waar Henriëtte Roland Holst regelmatig verbleef. Je hebt hier een fraai uitzicht. René Meulemans geeft tekst en uitleg.
Afspraak om 18u45 aan de kerk van Brasschaat. Carpooling wordt voorzien.  Bijeenkomst aan de kerk van Achtmaal (Zundert).