Met z’n allen vegan om de planeet te redden, of kan het anders? door prof. Siegfried Vlaeminck – UA

De groeiende wereldbevolking en de vraag naar dierlijke eiwitten zetten onze planeet onder druk. Hoe kunnen we duurzaam blijven genieten van lekker eten? Professor Siegfried Vlaeminck neemt ons mee in de wereld van innovatieve eiwitbronnen zoals plantaardige alternatieven, kweekvlees en microbiële eiwitten. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor onze gezondheid, economie en klimaat? Welke rol spelen wij in deze voedselrevolutie?

Professor Siegfried Vlaeminck is expert in milieutechnologie en duurzame voeding. Aan de Universiteit Antwerpen leidt hij onderzoek naar klimaatvriendelijke voedselproductie en waterzuivering. Hij combineert wetenschappelijke diepgang met een boeiende en toegankelijke spreekstijl.

Organisatie: Davidsfonds i.s.m. Velt Brasschaat

Wanneer: donderdag 7 mei 2026, 20 u
Waar: zaal Middelheem, Bredabaan 425 – 2930 Brasschaat
Voorafbetaling: €8 pp op rekening Velt Brasschaat BE85 0010 6809 6706 met vermelding: VEGAN
Kassa: €10 pp