Jamsessie of siroop in de baard?

Iedereen kent het enorme winkelaanbod van confituur : aardbeien, abrikozen, viervruchten, …. Moeilijker te vinden worden de potten jam van stilaan “vergeten” vruchten zoals kweepeer of mispel. Maar velen vinden de zelfgemaakte confituur, met vruchten uit de eigen tuin, uiteraard de lekkerste. Je kan ook de traditionele confituren een beetje pimpen door er gewoon wat specerijen of kruiden aan toe te voegen. Een stapje verder gaat het al als je ongewone ingrediënten wil gebruiken of ietwat speciale combinaties wil maken. Helemaal het einde is de uitdaging aangaan om “nieuwe” smaken te ontdekken. Velen kennen al de gelei van vlierbloesem, maar op dezelfde manier kan je ook van dennenknoppen, lindebloesem of braamknoppen, en eigenlijk van alle -eetbare- pas uitlopende bladerenknoppen gelei maken. En zo ontdek je een hele nieuwe wereld !

Peter van Looveren geeft een inleiding en test jullie smaakpapillen. Het wordt geen echte voordracht, want ook hij zit nog met heel veel vragen en wil jullie ervaringen en commentaren op zijn eigengemaakte producten horen. 

Locatie: refter F van het GIB,
Door Verstraetelei, Brasschaat
Aanvang: 20 uur.  Inkom is gratis.