Voedselverlies… en wat je er zelf aan kan doen!

LET OP: 1ste dinsdag !!!!!!!

Wereldwijd gaat 1/3de van het voedsel verloren. Dat is GIGANTISCH veel ! En dat terwijl 1 miljard mensen chronisch honger lijdt.  De verspilling gebeurt in de hele voedselketen, maar ook de consumenten– wij dus – zitten daar voor iets tussen. Een gemiddelde Vlaming gooit zowat 5,6 kg voedsel per jaar in de vuilbak. Dat betekent al vlug een enorme afvalberg van voedsel dat nog perfect te consumeren valt. We kunnen met z’n allen de voedselverspilling een halt toe roepen door slim te kopen, slim te koken en slim te bewaren. Hilde Buysse dompelt ons onder in een vat vol slimme ideeën om verspilling tegen te gaan. En ja, gezonde voeding is wel degelijk goed voor het milieu. Deze avond is in samenwerking met Femma.

Locatie: refter F van het GIB,
Door Verstraetelei, Brasschaat
Aanvang: 20 uur.  Inkom is gratis.