Lang leve de oogst! Workshop over het bewaren van groenten en fruit

In deze kookworkshop hebben we vooral aandacht voor appelen en courgettes. We maken bijvoorbeeld een appel-venkelsoep die je kan bewaren als je ze heet in flessen of bokalen doet. Verder op het menu een tomaten-courgette-appelchutney. Deze chutney is een ideale vervanger voor ketchup. Al van een appelcrème gehoord? Deze crème doet denken aan een Engelse lemon curd en kan heel goed bewaard worden. De crème is heerlijk bij het ontbijt, op een toast, op notenbrood of ’s zondags misschien wel op een croissantje. En wat denk je van een pittige appeljam met kardemom en calvados. Heel lekker op de boterham met kaas zijn ook courgettes zoetzuur. Mocht er nog tijd zijn kunnen we ook nog een receptje voor het bewaren van komkommers geven. Dit alles onder de kundige leiding van Velt-lesgeefster Adrienne Larmuseau.

Voor deze workshop moet je vooraf inschrijven. Maximaal 20 deelnemers. Inschrijven kan telefonisch op 0475437001 of via mail bij paul.eelen@gmail.com. Kostprijs €10 (niet-leden betalen € 15) te storten op BE85 0010 6809 6706 voor 31/08/2015+ kost ingrediënten – de avond zelf te betalen.

In samenwerking met Femma Brasschaat Centrum.

Locatie: CC Brasschaat. Polyvalente ruimte 1 (Hemelhoeve).

Aanvang: 19h30 !!!